0570 - 516061
Brochure downloaden
Molenweg 16 - GEESTEREN

Molenweg 16

Geesteren

  • Type: Woonhuis 2-onder-1-kapwoning
  • Bouwjaar: 1891
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 4090 m²
  • Woon opp. ca.: 290 m²
€ 679.000,- kosten koper
geesteren-molenweg-3200960-foto-1.jpg

Molenweg 16 te Geesteren

MONUMENTALE KRUKHUISBOERDERIJ UIT 1473

Deze monumentale krukhuisboerderij ligt op een natuurlijke Esch op circa vijfhonderd meter van het historische dorp Geesteren en ca. 2,5 km van Borculo te Gelderland. Vanaf het erf en vanuit de boerderij is er prachtig uitzicht over de omliggende weilanden. De boerderij stamt uit 1473 en is in recent geheel onder monumentenzorg gerestaureerd, waarbij vele oude ornamenten en balken behouden zijn gebleven. De woonboerderij maakt deel uit van een boerderijcomplex. De verkoop betreft het oorspronkelijke circa 300 m2 grote voorhuis van de boerderij, de achter gelegen deel behoort niet tot de verkoop.

Algemeen:
Het voorhuis van de boerderij maakt deel uit van een boerderij-complex waarvan de eerste beschrijving dateert uit 1473. Een aantal jaren geleden is het voorhuis door de huidige eigenaar met zeer veel liefde en oog voor detail onder Monumentenzorg gerestaureerd in de periode 2008-2011. Het oorspronkelijke boerderij complex bestaat uit vijf afzonderlijke wooneenheden. Hierdoor is het gevoel om op een boerenerf te wonen bijzonder groot. Deze manier van bewoning sluit aan bij de oorspronkelijke functie. Bij de restauratie zijn oude details zoals de gebinten, de schouw, de bedsteden en het raampje van de voormalige koestal prachtig bewaard gebleven. Zonder het historische karakter te schaden is het geheel van alle moderne gemakken voorzien zoals een moderne keuken en vloerverwarming op de benedenverdieping en 2 badkamers op de bovenverdieping. De boerderij is gelegen aan de zuidkant van de “Grote Esch”. Het voorhuis wordt omringd door een authentieke hoogstam boomgaard en het heeft een grote tuin met een ecologische waterpartij. De gehele tuin is weer ingericht op de wijze zoals men dit in lang vervlogen tijden ook deed: meidoorns, hoogstamfruit ... Ook de oude waterput (1771) is nog aanwezig en deze functioneert nog steeds. Vanuit de woonkamer is er een adembenemend uitzicht naar het zuid westen over de weids uitgestrekte landerijen: vier seizoenen lang is dit een lust voor het oog!

Indeling beneden verdieping:
U betreedt de boerderij via een ruime entree voorzien van een prachtige hardstenen vloer. In de hal bevindt zich een royaal toilet met separaat urinoir, een garderobekast en een magnifieke trapopgang naar de verdieping. Vanuit de hal komt u in de woonkamer (ca. 70 m2) met een indrukwekkende schouw partij. die zijn weerga niet kent. Ooit werden hier de hammen gerookt, nu kunt u hier 's avonds bij de haard zitten. De woonkamer heeft een aparte televisiehoek. Vanuit de woonkamer kunt u naar de opkamer of direct naar de keuken. De opkamer is een prachtige ruimte tussen de woonkamer en de keuken en in gebruik als eetkamer met veel ingebouwde kastruimte in de oude bedsteden. Vanuit de opkamer komt u ook in de keuken.
Deze moderne keuken is van alle gemakken voorzien: gaskomfoor, afzuigkap, combimagnetron, steamer. In het midden bevindt zich een werkeiland met spoelbak en vaatwasser en eetbar.
In de eetkeuken bevindt zich een toegang tot een zeer grote kelder met gewelfde plafonds.
Vanuit de keuken komt u in een grote bijkeuken met aansluitingen voor de witgoedapparaten Tevens is daar voldoende ruimte om de (paardrij) laarzen en klompen voor werkzaamheden buitenshuis onder te brengen.
Vanuit de bijkeuken kunt u naar de technische ruimte of via een separate deur weer naar de grote hal.

Indeling verdieping:
Via de mooi en strak vormgegeven eiken trappartij met RVS balustrade bereikt u de verdieping. Hier treft u een royale overloop aan eveneens voorzien van een massief eikenhouten vloer waarbij het authentieke balkwerk prachtig uitkomt tegen de gestucte plafonds. De overloop met een eikenhouten bordes trap geeft toegang tot vijf slaapkamers en een zeer luxe badkamer met toilet. De ouderslaapkamer heeft een eigen luxe badkamer met toilet.

Vliering:
Boven de eerste verdieping bevindt zich nog een zeer grote vliering die toegankelijk is vanuit een van de slaapkamers door middel van een vlizotrap.

Tuin:
In de tuin voor de boerderij ligt een groot terras gericht op het zuiden. In een deel van de tuin is een prachtige boomgaard en een authentieke waterput en is er een, prachtig uitzicht over het weidse landschap.

Kapschuur:
Bij de boerderij hoort een grote, in stijl uitgevoerde, schuur bestaande uit een dubbele carport en een werkruimte met daarboven een grote bergzolder. In de werkruimte is een grondwater bron met aansluiting op de beregening installatie, krachtstroom, drinkwaterleiding en een televisieaansluiting.