Getreuer Makelaars

Makelaar Olst en omstreken

Met ruim 8000 inwoners is dit dorp in de provincie Overijssel niet groot in inwonertal, het is wel een bijzonder plekje waar al ruim 1000 jaar mensen met veel plezier wonen en werken. De eerste keer dat de naam werd vermeld was in 947, toen was de naam nog ‘Holsto’. Waar voorheen landbouw de boventoon voerde is het nu vooral een dorp voor forensen.

Wil je een huis kopen in Olst? Dan neem je met de lokale makelaar direct een voorsprong. Wil je een huis verkopen in Olst? Ook dan kan de makelaar in Olst veel voor je betekenen. Op deze pagina vind je een overzicht van de mogelijkheden, neem voor maatwerk advies direct contact op.

Makelaar Olst

Wonen buiten de grote steden biedt natuur, rust en gemoedelijkheid. Wat betreft de omgeving hoeft de makelaar in Olst niet veel moeite te doen om kopers te overtuigen. Een geschikt huis vinden is een ander verhaal. Het dorp is relatief klein en het aanbod koophuizen is zeker niet groot. Zowel kopers als verkopers profiteren van de dienstverlening die de lokale makelaar aanbiedt. Laten we in het kort de diensten van de aankoopmakelaar en verkoopmakelaar beschrijven:

De aankoopmakelaar in Olst helpt woningzoekenden bij het vinden van een passende woning. Een huis kopen is een grote beslissing, daarbij wil je niet over één nacht ijs gaan. De aankoopmakelaar houdt het hoofd koel en helpt je door het traject van aankoop heen te navigeren. Dit zijn enkele voordelen van de lokale aankoopmakelaar:

  • Kennis van de regionale woningmarkt
  • Helpt woonwensen duidelijk in kaart te brengen
  • Een groot netwerk aan contacten die van pas komen bij een huis kopen

De verkoopmakelaar in Olst zorgt dat huiseigenaren de beste prijs voor hun huis krijgen in een zo kort mogelijke doorlooptijd. Er zijn uiteraard nog meer wensen en voorkeuren die de verkopende partij heeft en de verkoopmakelaar zorgt ervoor dat de verkoop onder de meest optimale condities verloopt. Dit zijn enkele voordelen van de lokale verkoopmakelaar:

  • De beste prijs voor jouw woning
  • Praktisch advies om de woningwaarde te verhogen
  • Onderhandelen op het scherpst van de snede


Waarde huis bepalen

Er zijn twee manieren om de waarde van een huis te bepalen. Als eerste is er de taxatie van een huis in Olst. Dit is een officiële en onafhankelijke waardebepaling van een huis die gebruikt kan worden bij aanvraag van een hypotheek.

Het taxatierapport wordt door een erkende taxateur opgesteld en kan daarmee gebruikt worden voor diverse officiële transacties. Verder is er nog de waardebepaling van een woning in Olst die gericht is op de huiseigenaar. Daaruit blijkt wat de werkelijke verkoopwaarde is. Daarnaast krijg je als verkoper advies over zaken als de presentatie van de woning voor potentiële kopers en praktische ondersteuning bij verkoop.

De kosten voor een makelaar in Olst zijn afhankelijk van diverse factoren. Er zijn kantoren die een vast tarief rekenen terwijl andere makelaars in Olst de kosten op basis van makelaarscourtage berekenen. Een huis kopen of verkopen blijft maatwerk, neem daarom eerst even contact op om de mogelijkheden te bespreken tijdens een vrijblijvend adviesgesprek.

Erwin Getreuer en zijn team hebben mij fantastisch geholpen bij de aankoop van mijn woning. Geen "auto-verkooppraatjes", maar een gedegen en zeer deskundig advies. Hier hebben ze tenminste echt verstand van zaken!
Koper
Umbgrovelaan 1