Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Bagijnenstraat 23 - DEVENTER

Bagijnenstraat 23

Deventer

  • Bouwjaar: 1858
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Servicekosten € 287,- per maand
  • Woon opp. ca.: 132 m2
verkocht

Bagijnenstraat 23 te Deventer

We bieden dit unieke appartement aan met een vanaf prijs van 450.000 euro.

Wonen op een toplocatie midden in het centrum van de historische binnenstad van Deventer.
Op de bovenste etage van het rijksmonument "Het Stappenconvent" ligt het penthouse Bagijnenstraat 23.
Een luxe appartement met verwarmd dakterras, luxe badkamer en keuken, 3 ruime slaapkamers, een eigen parkeerplaats v.v. laadpaal voor de elektrische auto. Berging in het souterrain.

Het klassieke appartementencomplex beschikt over een fraai aangelegde gemeenschappelijke voortuin met zitjes en per appartement een eigen parkeerplaats. De tuin is voorzien van een verhard pad voor rolstoel/kinderwagen. Toegang tot het voorterrein is via een elektrisch bedienbaar hek. De opgang naar het entreeportaal is voorzien van een verharde helling, waardoor de gemeenschappelijke voordeur eenvoudig te bereiken is.

Begane grond:
Beveiligde gemeenschappelijke entree met videofoon-installatie (2018).
Hal met meterkasten en aansluitend de gang met daaraan de liftinstallatie naar de verdiepingen en het klassieke trappenhuis met toegang naar de verdiepingen en naar de gewelvenkelder. Hier zijn de bergingen gelegen.

Tweede etage:
Grote gemeenschappelijke hal met daaraan de voordeuren van twee appartementen.

Indeling appartement:
Hal overgaand in een zeer lange gang (ca. 17 meter) met een op maat gemaakte kastenwand over de gehele lengte van de gang.
Aan de gang zijn gelegen:
-een was/c.v.-ruimte,
-het toilet (Philippe Starck I)
-de badkamer
-de woonkamer
-drie slaapkamers , waarvan de ouderslaapkamer via een schuifdeur toegang heeft naar de naastgelegen badkamer.

De design badkamer is in 2008 voorzien van massief zwart graniet, twee design wastafels & toilet (Althea Outline), grote luxe inloopdouche met twee douche elementen en een groot ligbad annex whirlpool.

Grote lichte woonkamer met inpandig dakterras v.v. hardhouten vloer, heater voor de koele avonden en een elektrisch zonnescherm. De luxe open keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals: vaatwasmachine, lift-oven, keramische kookplaat, afzuig-unit, Nespresso koffie-automaat (2018), koel-/vriescombinatie en combi-magnetron.

In 2018 is het appartement voorzien van een inpandig dakterras/loggia. Op het zuidwesten gelegen met een prachtig uitzicht over de historische binnenstad en Lebuïnustoren. Een professionele heater zorgt ervoor dat je hier ook tot 's avonds laat comfortabel kan zitten.

Algemeen:
-Veilig wonen door beveiligde entree met videofoon-installatie
-Wonen in de binnenstad met veel privacy
-Afgesloten berging in de onderbouw
-Hoogwaardig afwerkingsniveau
-Eigen cv-installatie. Nefit HR-combiketel (2018)
-Servicekosten VvE: € 287,- per maand
-Het appartement is volledig geïsoleerd (2017)
-Alle voorzieningen, zoals NS-station, schouwburg, bioscoop, restaurants, de Brink en winkels zijn op loopafstand aanwezig

De bijdrage VvE (Vereniging van Eigenaren) wordt gebruikt voor o.a.:
-Opstalverzekering
-Glasverzekering
-Buitenonderhoud van de woning/complex (o.a. schilderwerk)
-Onderhoud van de algemene ruimtes (lift e.d.)
-Reservering groot onderhoud etc.
-Tuinonderhoud
-Glazenbewassing

Een stukje bouwgeschiedenis van het rijksmonument "Het Stappenconvent":
Het voormalige Stappenconvent aan de Bagijnenstraat is een gepleisterd neoclassicistisch pand op L-vormige plattegrond met hoekrisalieten* en aan de voorzijde een door een ijzeren hek afgesloten bleekveld**
Het huidige pand werd in 1858-'61 gebouwd als kostkopershuis met twaalf woningen naar plannen van architect M. van Harte. Het convent zelf werd in 1342 gesticht door Henricus Stappe. Van 1861 tot 1976 heeft het deel uitgemaakt van het Groote- of Voorstergasthuis.
(* Risaliet: Een gedeelte van de gevel dat over de gehele hoogte vooruit springt).
(** Nu de fraai aangelegde tuin met per appartement een eigen parkeerplaats).

In 2001 is het Stappenconvent grootschalig verbouwd tot het huidige appartementencomplex met daarin 8 luxe appartementen.
Het appartement Bagijnenstraat 23 is door de huidige eigenaren in 2008 verbouwd en o.a. voorzien van een luxe keuken, luxe design badkamer en dito toiletruimte.
In 2018 is de loggia/dakterras toegevoegd waardoor het appartement nu ook over een eigen buitenruimte beschikt en is het penthouse gemoderniseerd
Hier is het heerlijk toeven tot 's avonds laat met een prachtig uitzicht over de Deventer binnenstad.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.