Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Boedekerstraat 10 - DEVENTER

Boedekerstraat 10

Deventer

  • Type: herenhuis hoekwoning
  • Bouwjaar: 1885
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 86 m2
  • Woon opp. ca.: 145 m2
verkocht

Boedekerstraat 10 te Deventer

Prachtig wonen in een sfeervol herenhuis in de Deventer binnenstad!

Op een unieke locatie aan de rand van het historisch stadscentrum van Deventer ligt dit karakteristieke 19e eeuwse herenhuis. Deze fraaie hoekwoning geniet door zijn ligging over veel natuurlijke lichtinval en biedt aan de voorzijde vrij uitzicht richting de IJssel. De locatie van de woning is zeer centraal waardoor het “Rijsterborgherpark”, NS-station, winkels en horeca op loopafstand zijn gelegen.

De klassieke voorgevel met originele entree en bordestrap heeft fraaie hoge ramen. Het geheel is uitstekend onderhouden en beschikt over een sfeervolle woonkeuken die van alle gemakken is voorzien, een stadstuin om te genieten van je kopje koffie en een modern afgewerkte badkamer.

Indeling

Begane grond:

Entree met bordestrap, hal met klassieke trappartij en eiken houten visgraat vloer (2021), deur naar de ruime kelder (27m²), toiletruimte en bijkeuken met kastenwanden en aansluitingen voor de wasapparatuur. Dit is tevens de opstelplek van de CV-ketel (Remeha, 2020) en via een deur is de achtertuin bereikbaar. Vanuit de hal zijn er twee deuren die toegang geven tot de woonkamer en sfeervolle keuken.

De woonkamer bevindt zich aan de voorzijde en is voorzien van hoge plafonds met sierlijsten, houten schuifdeuren om zodoende de woonkamer en keuken van elkaar te kunnen scheiden en een in visgraat uitgevoerde eiken houten vloer die is door gelegd tot in de keuken.

Aan de tuinzijde is de sfeervolle woonkeuken gerealiseerd welke is voorzien van inbouwapparatuur zoals een inductie kookplaat met schouw, twee hetelucht ovens, magnetron, dubbele koelkast, vaatwasser en volop kastruimte. Middels openslaande deuren is de stadstuin bereikbaar. In de keuken is een airco unit geplaatst die beide vertrekken kan koelen.

Eerste verdieping:

In het oog springend is de zeer riante master bedroom met veel lichtinval en dubbele deuren naar een balkon, een schouw met open haard en boekenwand kasten. Vanaf de overloop is nog een tweede slaapkamer te bereiken die is gelegen aan de voorzijde van de woning en momenteel dienst doet als kleedruimte. Tot slot op deze ruime verdieping nog de moderne badkamer met inloopdouche, toilet, wastafelmeubel en handdoek radiator. De vloer op de verdieping is uitgevoerd in sfeervol eiken hout, de badkamer uitgezonderd.

Tweede verdieping:

Middels een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken die de toekomstig eigenaar naar eigen smaak kan indelen! De hoge en open multifunctionele ruimte die hier is gerealiseerd leent zich perfect voor de realisatie van twee (of meerdere) royale slaapkamers. De dakkapel aan de voorzijde biedt een vrij uitzicht op rivier de IJssel en dankzij de al aanwezige dakramen komt de zon hier prettig naar binnen.

Tuin:

De stadstuin biedt optimale privacy en beschikt over een houten berging en achterom.

Bijzonderheden:

- De woning is in zijn geheel v.v. dubbel glas en ook het dak is geïsoleerd evenals een groot gedeelte van de vloer;
- Er is een waterontharder aanwezig in de riante kelder;
- Op alle woonlagen is airco (koeling en verwarming) aanwezig, eenvoudig te bedienen via een app;
- De woning betreft een beschermd stadsgezicht;
- Fraaie eiken houten (visgraat) vloer (2021) op de begane grond en 1e verdieping;
- De zolder is voorzien van aansluitingen voor een pantry en biedt ruimte voor meerdere slaapkamers;
- Uitstekende ligging op loopafstand van de IJssel, NS-station, stadspark en historische Deventer binnenstad.

Aanvaarding: in overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.