Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
G. Westenbergstraat 16 - DEVENTER

G. Westenbergstraat 16

Deventer

  • Type: eengezinswoning vrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1938
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 152 m2
  • Woon opp. ca.: 108 m2
verkocht

G. Westenbergstraat 16 te Deventer

Klassieke vrijstaande woning, op een fraaie wijze gemoderniseerd, gelegen in één van Deventer meest gewilde woonwijken: de Ziekenhuisbuurt, ook wel bekend als het Rollecatekwartier.

In 2016 is de woning grootschalig verbouwd en voorzien van moderne keuken, toilet en badkamer. Tegelijk zijn vele oorspronkelijke elementen in ere hersteld. Ook op het gebied van duurzaamheid is een slag gemaakt. De woning is voorzien van dakisolatie. spouwmuurisolatie, vloerisolatie in de keuken en is nu nagenoeg volledig voorzien van dubbel glas.

De diepe op het zuidoosten gelegen achtertuin is onder architectuur aangelegd en is vanuit keuken en woonkamer rechtstreeks bereikbaar. In de tuin staat de stenen fietsenberging. De achterom loopt langs de linkerzijgevel van de woning naar de G.Westenbergstraat. Voor het huis is ruime parkeergelegenheid.

Indeling van de woning:
Entree/gang met mooie granitovloer, nieuwe meterkast, klassieke trapopgang met glas-in-lood raam, deur naar provisiekelder en moderne toiletruimte met zwevend closet, fonteintje en grote spiegel.
Lichte woonkamer met een erker in de zithoek aan de voorzijde en in de eethoek een open verbinding met de naastgelegen keuken en openslaande deuren naar de veranda en de tuin.
De moderne hoekkeuken is voorzien van een fraai aanrechtblad met verlichting en afzuigkap mooi geïntegreerd in de koof aan het plafond. Diverse inbouwapparatuur zoals: Quooker, inductiekookplaat gecombineerd met wokbrander (gas), combi-/stoomoven, vaatwasser en koelkast. Daarnaast veel bergruimte.

Eerste verdieping:
Lichte overloop met trapopgang naar de volgende etage. Aan de voorzijde van de woning liggen een grote slaapkamer met vaste kast en de badkamer. Deze beschikt over elektrische vloerverwarming en is voorzien van wastafel, zwevend closet, douchehoek met regendouche en glazendeuren.
Aan de tuinzijde liggen de twee ander slaapkamers. Een tweede grote slaapkamer met vaste kasten en dubbele deuren naar de aanliggende loggia en een leuke studeer-/kinderkamer ook met deur naar de loggia (balkon).

Tweede verdieping:
Boven de trapopgang is een grote dakkapel, zodat de open zolderruimte aan de voorzijde van de woning goed van daglicht voorzien wordt.
Hier is de opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger. Een vaste kast met daarin de Remeha HR combiketel (2006), extra bergruimte achter de knieschotten. De overige ruimte van de voorzolder is goed te gebruiken als hobbyruimte.
Op deze verdieping is ook de vierde slaapkamer. Deze ruime kamer is aan de tuinzijde gelegen en heeft naast het Velux dakraam nog het leuke en oorspronkelijke stalen ronde raam in de gevel. Ook in deze kamer is extra bergruimte achter de knieschotten.

Omgeving:
Het Rollecatekwartier, perfect gelegen nabij het Deventer stadscentrum, is een mooie klassieke 30-er jaren woonwijk met veel groen.
Voorzieningen zoals NS-station, basis- en middelbare scholen, kinderopvang, winkelcentrum Keizerslanden, maar ook de bossen en weilanden met fiets en wandelpaden zijn allen op korte fietsafstand van de woning gelegen. Verder heeft de woning een goede ontsluiting via het Hanzetracé richting diverse N-wegen en de snelweg A1.

Bijzonderheden
- Strakke moderne hoekkeuken met inbouwapparatuur (2016);
- Toilet en badkamer in 2016 gemoderniseerd;
- Spouwmuurisolatie;
- Dakisolatie;
- Nagenoeg volledig voorzien van dubbel glas;
- Toilet en badkamer hebben mechanische ventilatie;
- Remeha HR-combiketel 2006;
- Energielabel D;
- Schilderwerk buitenzijde 2016 uitgevoerd;
- Diepe, onder architectuur aangelegde, achtertuin op het zuidoosten;
- Kaveloppervlak 152 m2.

Aanvaarding in overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl