Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Grote Poot 17 - DEVENTER

Grote Poot 17

Deventer

  • Bouwjaar: 1899
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Woon opp. ca.: 222 m2
verkocht

Grote Poot 17 te Deventer

Monumentale bovenwoning gelegen hartje centrum Deventer, op een steenworp afstand van de Lebuinuskerk en de burelen van het oude en nieuwe stadhuis.
Het appartement maakt onderdeel uit van het winkel/woonpand 'Het Huis Marienburgh' en is gelegen aan misschien wel één van de fraaiste pleintjes van Deventer. Prachtige platanen staan voor de deur. Het appartement beslaat in totaal vier bouwlagen. Een entreepartij op de begane grond en daarboven drie volledige woonlagen. En helemaal bovenaan een dakterras met uitzicht op de Lebuinustoren en alle andere monumenten in de directe omgeving. Ook Het Huis Marienburgh is een rijksmonument.

Hieronder volgt de omschrijving van het appartement.
De foto's, de plattegronden en de omschrijving geven een voorzichtige indruk van wat het appartement aan woonplezier te bieden heeft.
Beter nog, is het om met ons een bezichtigingsafspraak te maken om het geheel van onder tot boven te beleven.

Op de begane grond is de entreepartij gelegen. Via een gang met twee korte trappen komen we op de entresol-verdieping uit. Hier is de garderobe, het toilet en een open ruimte, eventueel te gebruiken als kleine zithoek of studiehoek. Ook een mooie plek voor een piano of een chaise longue.

Vanuit de entresol is via een korte trap de eerste, volwaardige, verdieping bereikbaar.
Deze verdieping heeft aan de voorzijde een prachtige woonkamer, groot circa 46 m2, met twee schouwen en drie klassieke raampartijen met zicht op het plein en de sociëteit De Hereeniging.
Via een tussenhal is de grote woonkeuken bereikbaar. Deze lichte ruimte van circa 28 m2 is aan de achterzijde gelegen en is voorzien van een keukenopstelling voorzien van composiet granieten aanrechtblad en diverse inbouwapparatuur, zoals 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, combimagnetron, koelkast, vrieskast en vaatwasser. Veel bergruimte in twee vaste kasten en in de naast de keuken gelegen berging.

De tweede verdieping heeft aan de voorzijde de grote ouderslaapkamer met inloopkast. Ruime badkamer voorzien van ligbad, inloopdouche, twee wastafels, bidet en toilet. De badkamer is zowel vanuit de ouderslaapkamer als vanuit de ruime overloop bereikbaar.
Aan de achterzijde van het pand zijn nog twee mooie slaapkamers, ieder met een vaste kast. Verder is op deze verdieping de c.v.-/wasruimte.
Vanaf de overloop gaat een vaste trap naar de derde verdieping.

Hier is een kleine overloop met daaraan twee kamers. De terraskamer (ook te gebruiken als slaapkamer) aan de voorzijde is erg groot en geeft toegang naar het leuke dakterras met buitenverlichting, waterkraan en elektriciteitsaansluiting.
Tussen de daken gelegen met volop privacy en rondom uitzicht. Vanuit hier is de Deventer binnenstad verder te bewonderen.

Kenmerken van "Het Huis Marienburgh":
- Goed onderhouden 7 kamer-appartement met dakterras.
- Rijksmonument.
- Oorspronkelijk bouwjaar circa 1700, op onderdelen misschien veel ouder.
- In 1998 verbouwd en gesplitst in 2 appartementsrechten.
- Dak-, muur-, vloerisolatie en deels dubbel glas.
- Gelegen hartje centrum.
- Prachtig uitzicht op de historische omgeving.
- Woonkamer: 46 m2.
- Woonkeuken: 28 m2.
- Woonoppervlak: 222 m2.
- Dakterras: 13 m2.
- Inhoud: 715 m3.
- Actieve VvE.
- Servicekosten € 187,50 per maand.
- Parkeren middels bewoners parkeervergunning (1x).

Interesse in dit monumentale appartement?
Bel voor een afspraak met:
Getreuer Makelaars: 0570-516061
Of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.