Getreuer Makelaars

Hofstraat 42

Deventer

  • Bouwjaar: 2022
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Servicekosten € 255,- per maand
  • Woon opp. ca.: 108 m2
verkocht

Hofstraat 42 te Deventer

Hofstraat 42 - 7411 PD Deventer -

Te koop:
Het laatste nog beschikbare appartement, type penthouse, in het fraaie appartementencomplex Het Hegius.
Een royaal 3-kamer appartement (108 m2) met eigen parkeerplaats op de besloten binnentuin van het complex en een ruime berging in de kelder.

Het appartement heeft de volgende indeling:
Entreeportaal met toiletruimte en twee meterkasten. Ruime woonkamer met fraaie glazen dakkapel met zicht over het plein en de daken van de oude binnenstad.
De open keukenruimte sluit aan op de woonkamer. Gang naar de twee slaapkamers, wasruimte en de badkamer.
De hoofdslaapkamer beschikt over een balkon. De tweede slaapkamer beschikt ook over een glazen dakkapel.
Verder is er nog een inpandige berging met o.a. aansluitpunt wasmachine en wasdroger.

Koopsom.
De koopsom is vrij op naam, exclusief keuken, sanitair en tegelwerk.

Oplevering van het appartement.
Op dit moment is de aannemer druk bezig met de transformatie/verbouwing van Het Hegius-complex tot een museum met daarboven de 16 appartementen.
De verwachting is dat medio zomervakantie 2022 de appartementen opgeleverd worden.

Het Hegius.
Wonen boven een museum in hartje centrum van een levendige stad! Zestien luxe stadsappartementen met veel licht, ruim bemeten en prachtige oude elementen. Uitkijkend op de schitterende binnenstad. Kortom: wonen in stijl in een gebouw met historie. Met een keur aan restaurants, cafés en het winkelgebied op loopafstand. Het filmhuis en theater MIMIK aan de overkant. Bezoek het Museum EICAS. Dwaal over de Lebuinuspleinen. Heerlijk wandelen over de IJsselkade of met het pontje naar de overkant voor een hapje bij het IJsselhotel.

De 16 appartementen van Het Hegius.
De appartementen zijn gelegen op de drie verdiepingen boven het Museum. De appartementen hebben allen een unieke indeling en variëren in afmetingen van 63 m2 tot 119 m2. De opvallende raampartijen, de hoge plafonds, het fraaie natuurstenen trappenhuis met prachtig glas-in-lood kunstwerk, de brede galerijen geven de appartementen een tijdloze en luxe uitstraling.
De appartementen aan de voorzijde kijken uit over de Nieuwe Markt en de IJssel. Ook geeft menig raam een (schuin) zicht op de nabijgelegen Lebuinuskerk. Vanaf het gezamenlijke dakterras geniet men van de hele stad en omgeving!

Entree/lift.
De appartementen zijn bereikbaar via de entreepartij aan de Hofstraat. Naast het fraaie trappenhuis beschikt het complex over een liftinstallatie waarmee de kelder en de verschillende verdiepingen bereikbaar zijn. In de kelder is de gemeenschappelijke fietsenstalling en zijn de bergingen van de appartementen.

Parkeren.
Elk appartement beschikt over een eigen parkeerplaats op het privé-parkeerterrein op de binnenplaats van Het Hegius complex.

Het Cultuurkwartier.
Het Hegius is een gemeentelijk monument. Ooit was het de plek voor het Gymnasium en de MMS, vanaf de vijftiger jaren tot midden jaren zeventig. Na jaren van leegstand werd in 2018 besloten om het gebouw te ontwikkelen en te transformeren. De initiatiefnemers zagen een uitdaging in het tot leven brengen van dit stukje van het centrum, als onderdeel van het Cultuurkwartier. Het nieuwe museum EICAS (nu tijdelijk gevestigd Polstraat 6a), MIMIK voor films en theater, de Lebuinuskerk en de drie mooie pleinen. De bibliotheek aan de Stromarkt en het stadhuis aan het Grote Kerkhof laten zien wat uitgesproken moderne architectuur aan een historische stad kan toevoegen. Het Hegius claimt één van de mooiste plekjes in de binnenstad van Deventer.

De architect.
Architect Hans van Heeswijk is bekend door zijn verrassende ontwerpen van o.a. Museum MORE in Gorssel, de Hermitage in Amsterdam en Het Mauritshuis in Den Haag. Op de begane grond kiest hij voor een transparant en open museumgebouw.

Kunstwerk Lu Xinjian.
De Chinese kunstenaar Lu Xinjian ontwierp het kunstwerk dat gebruikt wordt voor de geëmailleerde glaspanelen op het dakvlak. In zijn unieke abstracte beeldtaal heeft hij verschillende miljoenensteden op het doek gezet. City DNA wordt deze serie genoemd. Het kunstwerk op het dak van Het Hegius is letterlijk het grootste kunstwerk van Deventer. In de avond fraai aangelicht is dit kunstwerk een echte blikvanger.

Lebuinuspleinen.
Voor de pleinen rondom en vlakbij de Lebuinuskerk is een herinrichtingsplan 'Lebuinuspleinen' opgesteld.
Het Grote Kerkhof en de Stromarkt worden al in 2022 conform deze plannen opnieuw ingericht. Ook het plein aan de Nieuwe Markt wordt op termijn aangepakt.

De aannemer.
De transformatie, deels renovatie /restauratie en deels verbouw/nieuwbouw, van Het Hegius complex tot 16 appartementen en museum zal uitgevoerd worden door PHB Deventer. Een gerenommeerd bouwbedrijf uit Deventer met mooie projecten zoals de Openbare Bibliotheek aan de Stromarkt en de succesvolle afbouw van de Houtmarktschool.

Meer informatie?
Neem contact op met ons kantoor voor overige informatie of voor het maken van een afspraak voor een optiegesprek.