Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Hogestraat 9 - DEVENTER

Hogestraat 9

Deventer

  • Type: eengezinswoning vrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1886
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 346 m2
  • Woon opp. ca.: 100 m2
verkocht

Hogestraat 9 te Deventer

Authentieke vrijstaande woning uit 1886 gelegen op een uiterst riant perceel nabij de Deventer binnenstad!

Het vrijstaande woonhuis bevindt zich in een gezellige woonstraat, op loopafstand van de binnenstad, rivier de IJssel en NS-station. De eigenaren hebben met zorg en aandacht dit gemeentelijk monument met royale berging, tuinhuis en fraaie omsloten tuin getransformeerd tot sfeervol en karakteristiek woonhuis. Authentieke elementen zoals gevels met knipvoegen en fraaie raampartijen zijn behouden gebleven.

Indeling

Begane grond:
Entree, ruime hal met meterkast en toegang tot het separate toilet en de badkamer die is gesitueerd op de begane grond. Vanuit de hal betreedt u de royale en lichte woonkamer met houten vloeren en openslaande deuren naar de tuin. De half open keuken met voormalig bedstee (nu provisiekast) en kelder is voorzien van een in hoek opgestelde keuken v.v. diverse inbouwapparatuur zoals een 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en losstaande vaatwasser. De keuken biedt tevens toegang tot de tuin.
De badkamer is in 2018 vernieuwd en uitgevoerd met een wastafelmeubel met spiegelkast, douche, ligbad en vaste kast waarin aansluitingen aanwezig zijn voor wasmachine en droger en dient ook als opstelplek voor de cv ketel.

Eerste verdieping:
Middels een vaste trap is de overloop bereikbaar die is voorzien van een vaste kast. Vanaf de overloop zijn twee ruime slaapkamers te bereiken. Beiden beschikken over een zee aan opbergruimte dankzij de alom aanwezig vaste kasten. De master bedroom beschikt daarbij ook nog over een airco.

Tuin:

De fraai aangelegde en uitstekend onderhouden tuin is gelegen op zonnige zuid westen en dankzij het vele groen biedt de tuin volop privacy. Voor de locatie van de woning, rand binnenstad, is het formaat van de achtertuin uniek te noemen! Aan de linkerzijde van de woning is een diepe berging aangebouwd die tevens dienst doet als achterom naar de omsloten tuin. Het vrijstaande houten tuinhuis met verwarming en elektra, is te gebruiken voor uiteenlopende doeleinden.

Bijzonderheden:

- Sfeervolle woning en authentieke elementen behouden;
- Oorspronkelijk een twee-onder-een-kapwoning, echter samengevoegd tot één vrijstaande woning;
- Uitstekende ligging nabij de Deventer binnenstad, NS station en IJssel;
- Voorgevel voorzien van nieuwe knipvoegen, zijgevels ook deels nieuwe voegen;
- Schilderwerk buitenzijde uitgevoerd in 2015;
- Badkamer vernieuwd in 2018;
- Airco in de woonkamer (2015) en slaapkamer (2011);
- Riante achtertuin met tuinhuis v.v. verwarming en elektra.

Aanvaarding in overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.