Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Kapjeswelle 2 - DEVENTER

Kapjeswelle 2

Deventer

  • Type: herenhuis twee onder een kapwoning
  • Bouwjaar: 1899
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 565 m2
  • Woon opp. ca.: 327 m2
verkocht

Kapjeswelle 2 te Deventer

Vanwege bedrijfsverhuizing komt deze stadsvilla met IJsselzicht en gelegen op één van de mooiste locaties van Deventer te koop!
Een unieke kans om op deze geweldig mooie locatie te mogen wonen. Aan de rand van het historische stadscentrum met het dagelijks wisselende panorama van de rivier de IJssel als uitzicht!

Deze woning heeft een eigen website. Kijk voor meer informatie op kapjeswelle2.nl

Deze klassieke villa is in 1899 samen met nummer 3 als twee onder een kap gebouwd en staat op een perceel van 565 m2 met een diepe voortuin en een ruime besloten achtertuin. Achter op het perceel staat een stenen garage met daarnaast een berging.

Op dit moment is het pand in gebruik als kantoor, maar hier mag, net zoals bij de beide buurpanden (1 en 3), gewoon gewoond worden.
Graag nodigen wij u uit om samen de Kapjeswelle 2 van binnen te bekijken.
Tijdens deze bezichtiging krijgt u een goed beeld van de mooie ruimtes, de grootte van het geheel en kunt u zelf het fraaie uitzicht ervaren. Dat wordt dagelijks genieten!

Het pand heeft de volgende indeling:
Klassieke entreepartij met hardstenen trapje in de rechterzijgevel.
Via een tochtportaal komt men uit in de fraaie centrale hal met marmeren vloer en lambrisering en daaraan het statige trappenhuis met bordessen naar de verdiepingen. De deur naar de kelder en het gemoderniseerde toilet zijn achter aan in de hal, achter het trappenhuis, gelegen.
De grote eetkeuken heeft veel kastruimte, diverse inbouwapparatuur en voldoende ruimte voor een grote eettafel. Achter de keuken is een ruim tochtportaal gelegen met toegang naar de tuin. Hier hangt de Remeha HR cv-ketel (2009) voor de verwarming van het pand.

Aan de voorzijde van het pand is een mooie studeerkamer, circa 20 m2, met parketvloer, hoog plafond en klassieke hardstenen schouw. De grote hoge ramen in de voor- en zijgevel zorgen voor een geweldig zicht op de IJssel!
De woonkamer bestaat nu nog uit twee vertrekken, maar deze zijn weer eenvoudig met elkaar te verbinden, waardoor de oude kamer-en-suite indeling terugkomt. Een mooie brede woonkamer, groot circa 55 m2. In de voorkamer is de klassieke schouw nog aanwezig. Op de vloer lig een visgraatparketvloer. Aan de achtergevel is een grote raampartij met daarin een deur naar de tuin.

Kelder/souterrain:
Onder nagenoeg het gehele pand is een kelder aanwezig. In totaal zijn er 3 ruime vertrekken, allen met een goede stahoogte.

Eerste verdieping:
Vanuit het statige trappenhuis kom je uit op de grote overloop met daaraan 4 kamers en een badkamer met wastafel, toilet en ligbad.
Twee grote kamers zijn aan de voorzijde van het pand gelegen en hebben een fantastisch uitzicht over de oevers en het water van de rivier de IJssel. De derde grote kamer is aan de tuinzijde gelegen. De kleinste van de kamers heeft een balkon met zicht op de tuin.

Tweede verdieping:
Grote overloop met daaraan 4 grote kamers.
Alle kamers hebben hoge plafonds en de balken van de kapconstructie in het zicht. Drie kamers hebben een kleine dakkapel, verder zorgen een aantal Velux dakramen en een lichtkoepel voor extra daglicht. Een mooie verdieping voor slapen, werken, hobby of spelen. Op de overloop is een kleine pantry.

Garage en berging:
Achter op het perceel staat een vrijstaande stenen garage, groot circa 23 m2. Naast de garage is een smalle fietsenberging aangebouwd. Voor de garage is een lange oprit met volop ruimte voor meerdere auto's.

De tuin:
De stadsvilla staat op een perceel van maar liefst 565 m2.
Aan de voorzijde is een 12 meter diepe voortuin. Het perceel is ter plaatse 14 meter breed.
Nu voornamelijk in gebruik als parkeerterrein, maar het is een mooie plek voor een grote siertuin met terras met uitzicht over de rivier de IJssel. De voortuin is op het zuidwesten gelegen, een optimale zonligging.
De besloten achtertuin is 117 m2 groot en beidt veel privacy. De tuin is voorzien van een groot gazon, terras en omgeven door begroeide tuinmuren.

Kenmerken:
- Bouwjaar 1899.
- Woonoppervlak: 327 m2.
- Overige inpandige ruimte: 118 m2.
- Garage: 23 m2.
- Kaveloppervlak: 565 m2.
- Energielabel F.

Interesse in dit klassieke herenhuis met IJsselzicht?.
Bel voor een afspraak met Getreuer Makelaars.
Of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.