Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Kerkstraat 8 - DEVENTER

Kerkstraat 8

Deventer

  • Type: herenhuis tussenwoning
  • Bouwjaar: 1906
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 162 m2
  • Woon opp. ca.: 158 m2
€ 740.000,- kosten koper

Kerkstraat 8 te Deventer

Goed onderhouden herenhuis (1906) gelegen in één van de meest gewilde straten van de Zwolsewijk. De Kerkstraat is een fraaie straat uit begin 20e eeuw met klinkerbestrating, voldoende parkeergelegenheid, veel groen, klassieke woningen met leuke voortuinen. Verder liggen de Heilige Hartkerk (middelbare school) en een speeltuintje in de straat.

In deze ruime woning zijn de originele stijlelementen ruimschoots aanwezig: Een statige entree met prachtige tegelvloer en een fraaie trapopgang, sfeervolle woonkamer met prachtige plafonds en kamer-en-suite deuren met glas in lood ramen. Paneeldeuren en mooie gestuukte plafonds.
Dit alles, in combinatie met in totaal zes slaapkamers, twee badkamers en een ruime achtertuin, maakt de Kerkstraat 8 tot een heerlijk familiehuis.

Deze woning heeft een eigen website, kijk voor meer informatie op: kerkstraat8-1.nl

Omschrijving van de woning:
Entreepartij met inpandig bordes en klassieke voordeur.
Hierna komt u in de lichte hal met mooie tegelvloer en fraaie trappartij. Diverse paneeldeuren geven toegang naar de woonkamer, keuken, het toilet, een bergkast en de kelder.
Ruime woonkamer met gestuukte wanden, hoge plafonds met prachtige ornamenten, een houten vloer, open haard in de zithoek en aan de tuinzijde een grote raampartij over de gehele breedte van de woonkamer met openslaande tuindeuren. Dit maakt het een heerlijk lichte woonkamer met uitzicht op het terras en de tuin.
In de voorkamer is een gezellige open haard. Tussen voor- en achterkamer zijn schuifdeuren voorzien van glas in lood ruitjes. Vanuit de achterkamer is de keuken bereikbaar. De keuken past qua stijl goed bij deze klassieke woning.
Voorzien van houten aanrechtblad, 'witjes' als tegelwand, schouw als afzuigkap, veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur.

Kelder:
Onder de voorkamer en een deel van de gang is een ruime kelder gelegen.
Een mooie ruimte om te gebruiken als opslag-/provisieruimte annex wijnkelder.

Eerste verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers en badkamer. Ook hier zijn hoge plafonds.
De kleine slaapkamer aan de voorzijde is nu in gebruik als werkkamer. De naastgelegen grote slaapkamer beschikt over een grote kastenwand. De slaapkamer aan de tuinzijde is voorzien van openslaande deuren naar het aangrenzende balkon. Een heerlijke plek om even te gaan zitten.
Badkamer voorzien van een ligbad, douchehoek, tweede toilet en wastafel.

Tweede verdieping:
De vaste trap naar de tweede verdieping komt uit op een overloop met een dakraam voor daglichttoetreding.
Bergruimte met Nefit HR combiketel en opstelplaats voor de wasmachine. De compacte tweede badkamer is voorzien van (een derde) toilet, inloopdouche en wastafel.
Verder zijn er drie ruime slaapkamers op deze verdieping.

Tuin:
De royale achtertuin is vanuit de keuken en woonkamer rechtstreeks bereikbaar, grotendeels voorzien van bestrating en vaste planten. De tuin beschikt over een vrijstaande houten berging. Er is ook een achterom. De achtertuin is op het zuidoosten gelegen.
Aan de zijde van de Kerkstraat is een kleine voortuin, met het oude tuinhek en toegang naar de entreepartij van de woning.

Bijzonderheden:
- Een prachtig herenhuis op een uitstekende plek;
- Gemeentelijk monument;
- Statige entree;
- En suite deuren voorzien van glas in lood ramen;
- Gestuukte plafonds met fraaie ornamenten;
- Open haard in zithoek;
- 6 slaapkamers;
- 2 badkamers;
- Mogelijkheid om te parkeren voor de deur;
- Op korte afstand van supermarkten, plantsoen, scholen, Deventer binnenstad en NS station;
- Energielabel C.

Interesse in dit prachtige herenhuis?
Bel met ons kantoor voor het maken van een afspraak.
Of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM-makelaars vindt u op Funda.nl.