Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Noordenbergsingel 7 - DEVENTER

Noordenbergsingel 7

Deventer

  • Type: herenhuis tussenwoning
  • Bouwjaar: 1890
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 286 m2
  • Woon opp. ca.: 234 m2
verkocht

Noordenbergsingel 7 te Deventer

Het is mogelijk om aan de rand van een historisch stadscentrum te wonen en toch een vrij uitzicht te hebben, zowel aan de voor- als aan de achterkant van je huis. Maar vrijwel alleen als je aan de Noordenbergsingel woont!
Deze fraaie singel ligt vlak bij de IJssel, aan de Buitengracht tussen de twee bruggen die Deventer rijk is.

Aan deze Noordenbergsingel mogen wij dit fraaie herenhuis aanbieden dat aan het einde van de 19e eeuw hier is gebouwd. In 2006 heeft het een grondige renovatie ondergaan en is het onder begeleiding van de Deventer architect Martin Kleine Schaars uitgebouwd aan de achterzijde. Een unicum, want het is een fraai en statig 19e eeuws huis, maar wel aangepast aan de wensen van 2020. Het huis heeft een fraaie achtertuin, die helemaal afsluitbaar is. Deze tuin heeft een carport met elektrisch bedienbare deur en een ruime berging. Privacy is een groot goed. Achter de tuin ligt de Van Twickelostraat met haar ruime parkeermogelijkheden, dus ook het bezoek kan er goed haar auto's kwijt.

Graag geef ik je een rondleiding:
De twee treden die je de natuurstenen trap op gaat om bij de dubbele voordeur te kunnen aanbellen, geven je meteen het gevoel een bijzonder huis te betreden. Als de deur openzwaait kom je in de hal met originele marmeren vloer en een imposante trap naar de verdieping. De hal herbergt toegang tot een grote kelder onder de voorzijde van het huis, een garderobekast en een zeer ruim bemeten, modern toilet. De kelder bewaren we even voor later, eerst naar de woonkamer:

De woonkamer is de oorspronkelijke kamers en suite met dubbele schuifdeuren, brede originele vensterbanken, geïntegreerde binnenluiken, hoge, gerestaureerde stucwerkplafonds en in de voor- en achterkamer een moderne gashaard.

Zoals eerder beschreven hebben de huidige eigenaars de woning met veel smaak en zonder enige besparing gerenoveerd en gemoderniseerd zonder het huis aan stijl te doen inboeten. De achterzijde van het huis heeft een metamorfose ondergaan onder architectuur van Martin Kleine Schaars. Er is achter het huis een patio ontstaan doordat er een keuken en een eetkamer omheen is gebouwd. Het geheel is een oase van rust en licht.
Twee grote glaspuien geven toegang naar zowel de patio als naar de diepe achtertuin. De eetkamer is optisch onderdeel van de beide buitenruimten en staat tevens in verbinding met de keuken waardoor gezellig contact tijdens het koken goed mogelijk is, zonder dat je in "het werkveld" zit. Dat kan alleen een architect bedenken!

Op mooie dagen schuif je de glazen puien open en vergroot je de eetkamer met het aangrenzende hardhouten terras. Een gevelbreed elektrisch zonnescherm zorgt voor de juiste sfeer.

De tuin ligt op het zuid/oosten, vanuit je achtertuin kijk je richting de binnenstad. Kijk je naar de achtergevel, valt het ineens op dat de oorspronkelijke luiken de ramen sieren. De tuin is een combinatie van een strakke waterpartij en gras, ommuurd met de oorspronkelijke tuinmuren. Wat een privacy en wat een heerlijke plek voor lange zomeravonden.

We gaan terug naar de hal en beklimmen de hoge trap naar de verdieping. Er is een overloop die toegang heeft tot drie slaapkamers en een badkamer. De badkamer heeft een wastafelmeubel, een inloopdouche en een toilet.

De hoofdslaapkamer ligt aan de achtergevel en heeft een grote walk-in closet. De twee slaapkamers aan de voorgevel hebben, net als alle kamers aan de voorzijde van het huis, een prachtig uitzicht over de Buitengracht en de parkachtige sfeer van de Parkweg.

Een tweede trap leidt naar de tweede verdieping. Aan de overloop grenzen drie ruim bemeten slaapkamers en een 4e ruimte met aansluiting voor wasapparatuur, C.V. ketel, en een extra toilet. Zoveel ruimte vraagt om een extra badkamer en die is er dan ook: met twee wastafels, ligbad en inloopdouche is het een modern en compleet geheel.

We zijn er dan nog niet. Het huis heeft zoveel hoogte dat er nog genoeg ruimte bleek te zijn voor een zeer royale vliering; heel, heel veel onvermoede bergruimte bevindt zich daar tot slot.

Eenmaal weer beneden had ik u nog de kelder beloofd. De kelder is een ruimte onder de voorzijde van de woning met veel gebruiksmogelijkheden. De kinderen hadden er hun speelhonk, er is gestudeerd en gegamed. Ook staat er de hete lucht-verwarmingsinstallatie: De begane grond wordt op deze wijze verwarmd, puur omdat de woonkamer dan niet ontsierd wordt door radiatoren.

Nu is het er de tijd voor dat een volgende bevoorrechte bewoner het huis gaat bewonen. Het stokje van liefdevolle verzorging en onderhoud kan worden doorgegeven, je bent heel welkom!