Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Pikeursbaan 62 - DEVENTER

Pikeursbaan 62

Deventer

  • Type: eengezinswoning tussenwoning
  • Bouwjaar: 1904
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 80 m2
  • Woon opp. ca.: 110 m2
verkocht

Pikeursbaan 62 te Deventer

Klassieke woning, type herenhuis, gelegen aan de rand van het historische stadscentrum van Deventer. De Pikeursbaan is een, voor het doorgaande autoverkeer, afgesloten weg. Voor de woning zijn ruime parkeermogelijkheden (vergunning).

Rustig wonen aan de rand van het mooie Bergkwartier. Winkelcentrum De Boreel met o.a. supermarkt en bioscoop ligt om de hoek. Het fraaie stadsplein de Brink, de winkels in het centrum, het NS-station en de Schouwburg zijn op korte loopafstand van de woning gelegen.

De woning stamt uit 1904, is goed onderhouden en biedt veel wooncomfort. Nette, complete keuken en badkamer, wateronthardingssysteem. Dak-, vloerisolatie en rondom dubbel glas.
Energielabel C door de goede isolatie van de woning in combinatie met luchtwarmtepomp, HR-ketel en zonneboiler.

Bij de woning hoort een leuke voortuin aan straatzijde. In de voortuin is een stenen trap welke rechtstreeks toegang geeft tot het grote souterrain onder het woonhuis.
Aan de achterzijde is de zonnige stadstuin gelegen. Kaveloppervlak 80 m2, daarnaast is nog aan de tuinzijde 16 m2 grond van de gemeente gratis in gebruik.

Begane grond:
Entreepartij met voordeur voorzien van mooi glas-in-loodraam, hal en trapopgang naar de verdieping, toiletruimte en deur naar de keuken.
Sfeervolle woonkamer met hoge plafonds met fraai stucwerk, hoge raampartijen, spekstenen houtkachel (ter overname), openslaande tuindeuren en parketvloer.
Half open keuken v.v. natuurstenen aanrechtblad, veel kastruimte en diverse inbouwapparatuur, zoals: inductie kookplaat, afzuigkap, close-in boiler, elektrische oven en koelkast (onderbouw). De keuken is voorzien van vloerverwarming. Deur naar de op het zuidwesten gelegen achtertuin.

Souterrain:
Onder de gehele woning is een grote kelder van circa 46 m2. Deze ruimte is nu multifunctioneel in gebruik als hobby- en bergruimte. Het souterrain is binnendoor vanuit de keuken te bereiken. Aan de straatzijde is een extra deur, met toegang naar de stenen trap richting voortuin.

Eerste verdieping:
Overloop met trapopgang naar de volgende verdieping, twee leuke slaapkamers aan de achterzijde van de woning, badkamer voorzien van vloerverwarming, elektrische radiator, glazen douchecabine, ligbad, staand toilet en dubbele wastafel met grote spiegel daarboven.
De grote ouderslaapkamer is aan de voorzijde van de woning gelegen. In deze kamer is een tweetal vaste kasten.

Tweede verdieping:
Overloop, grote slaapkamer onder de kap, bergruimte met opstelplaats voor wasmachine, Vaillant HR combiketel (2016) gecombineerd met luchtwarmtepomp en zonneboiler (beiden 2018).

Kenmerken:
- Woonoppervlakte: 110 m2.
- Extra m2 in het souterrain: 46 m2.
- Inhoud: 575 m3.
- Kaveloppervlak: 96 m2 (80 + 16)

Duurzaamheid:
- Energielabel C
- Vaillant HR ketel (2016) gecombineerd met luchtwarmtepomp (2018)
- Zonneboiler (2018)
- Dakisolatie, vloerisolatie en rondom dubbel glas.

Interesse in deze klassieke woning?
Bel voor een afspraak met: Getreuer Makelaars: 0570-516061
Of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.