Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Raamstraat 29 - DEVENTER

Raamstraat 29

Deventer

  • Type: eengezinswoning tussenwoning
  • Bouwjaar: 1936
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 106 m2
  • Woon opp. ca.: 116 m2
verkocht

Raamstraat 29 te Deventer

Pal naast het historische stadscentrum van Deventer ligt de geliefde woonwijk de Raambuurt. Een oude wijk met een mooi verleden en een zeer gevarieerde bebouwing van oude pakhuizen, klassieke jaren 30 woningen tot nieuwbouwprojecten met woningen en appartementen.
Het is hier mooi en rustig wonen op een paar minuten lopen van alle voorzieningen die de Deventer binnenstad te bieden heeft. Het NS-station is een paar minuten fietsen en de uitvalswegen naar de snelweg liggen om de hoek.

Midden in de Raambuurt ligt de Raamstraat. En midden in de Raamstraat staat nummer 29, een bijzondere tussenwoning met een net iets afwijkende vormgeving als zijn buren. De architect van dit project heeft de voorgevel van de woning iets naar voren laten springen, waardoor het huis op alle verdiepingen net iets ruimer is. Met name op de tweede verdieping is het verschil het grootst. De originele raampartijen, deels met glas-in-lood en deels met de oude roedeverdeling zijn nog aanwezig. De klassieke voordeur en ook de leuke plantenbak op de verdieping zijn typische 30-er jaren elementen die gelukkig bewaard zijn gebleven.

Indeling van de woning:
Ruime hal overgaand in een lange gang met granitovloer, klassieke voordeur, trappartij naar de verdieping, toiletruimte en kelderkast. Vanuit de gang is de kamer-en-suite woonkamer via twee deuren bereikbaar. De woonkamer heeft nog de originele indeling met 2 schouwen, schuifdeuren met glas-in-lood ramen, vaste kast, oude planken vloeren en dubbele tuindeuren.
De klassiek ogende keuken stamt uit 2004 en past qua sfeer goed bij deze woning.

Eerste verdieping:
Overloop met trapopgang naar de zolderverdieping, de grote en kleine kamer aan de voorzijde zijn middels een toog met elkaar verbonden. De grote kamer is geschikt als slaapkamer, de kleine kamer zou dan uitstekend kunnen dienen als kastenkamer.
Aan de achterzijde van de woning is een tweede ruime slaapkamer en een badkamer met douche, wastafel en een bijzonder bad. De wand tussen de beide grote slaapkamers bestaat uit twee brede, maar ondiepe kasten.


Tweede verdieping:
Grote open zolderruimte met een fraaie hoge kap, de klassieke balken in het zicht en aan de binnenzijde geïsoleerd.
Deze ruimte is eenvoudig op te splitsen in twee ruime slaapkamers.
Leuke raampjes met glas-in-lood in de voorgevel en twee Velux ramen aan de tuinzijde. Opstelplaats voor de cv-ketel en bergkast met ruimte voor de wasmachine en droger.

Op het noordwesten gelegen achtertuin met houten berging en een achterom.
Aan de voorzijde van de woning is een kleine voortuin met sierhek en op de verdieping hangt een klassieke plantenbak uit de jaren 30.

Voor de woning is voldoende parkeergelegenheid op de openbare weg. Het parkeren voor bewoners is middels een parkeervergunning Schilwijken. Bezoek kan een dagkaart kopen of gebruik maken van het nabijgelegen (betaald) parkeerterrein dan wel parkeergarage.

Aan de overzijde van de Raamstraat ligt een stadsvernieuwingsgebied. Hier zal in de komende jaren op de voormalige fabrieksterreinen van het beroemde Deventer bedrijf Senzora een fraai woningbouwplan gerealiseerd gaan worden.
Een nieuwe wijk in het gebied tussen Raamstraat en het water van de Buitengracht.

Bijzonderheden
- Energielabel D (in 2021 nieuw aangevraagd).
- Dakisolatie.
- Deels dubbel glas.
- Verwarming middels Intergas HR combiketel 2018..
- Kaveloppervlak: 106 m2.
- Woonoppervlak circa 116 m2.
- Inhoud: circa 390 m3.
- Bouwjaar 1936.

Interesse in deze leuke woning?
Bel voor een afspraak met Getreuer Makelaars.
Of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.