Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Smedenstraat 254 - DEVENTER

Smedenstraat 254

Deventer

  • Type: eengezinswoning tussenwoning
  • Bouwjaar: 1920
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 237 m2
  • Woon opp. ca.: 294 m2
verkocht

Smedenstraat 254 te Deventer

Smedenstraat 254-256/258.

Op een mooie locatie in het historische stadscentrum van Deventer staat dit grote herenhuis bestaande uit twee naast elkaar gelegen woonhuizen. Links een groot klassiek pand uit 1920, maar waarschijnlijk een stuk ouder, bestaande uit 4 bouwlagen, verbouwd en gemoderniseerd in 2010 en rechts een kleiner pand wat in 2010 nagenoeg volledig herbouwd is. Het geheel staat op een kavel van maar liefst 237 m2, waarvan 93 m2 tuin.
Een woning met vele mogelijkheden met z'n 294 m2 aan woonoppervlak verdeeld over drie bouwlagen.
Rustig gelegen vlakbij de bruisende binnenstad. Het stadsplein de Brink, de Deventer schouwburg, Filmhuis/Theater Mimik, de vele winkels en het NS-station zijn op korte loopafstand van de woning gelegen.

Deze woning heeft een eigen website. Kijk voor meer informatie op smedenstraat254.nl

De woning heeft de volgende indeling:
De begane grond van de beide panden is samen 120 m2 groot en wordt op dit moment voornamelijk gebruikt als werkplaats, garage, berging en als logeerruimte. Een opening in de oude tussenmuur verbindt beide panden.
.
In het linkerdeel (huisnummer 256) is de entreepartij met trapopgang naar de verdieping. De voorgevel bestaat uit een fraaie pui met grote raampartijen. De dubbele deuren in deze pui kunnen elektrisch geopend worden en de vloer is sterk genoeg om een auto te stallen. Aan de achterzijde is nu de werkplaats, de deur naar de tuin en een toilet.
.
Het rechterdeel (huisnummer 254) heeft naast de voordeur ook dubbele deuren. Hier is een tweede werkplaats met bergruimte. Aan de tuinzijde is een leuke logeerkamer met openslaande deuren naar de grote tuin.
.
De straatnaam Smedenstraat geeft het al aan. Op deze plek is al eeuwen lang wonen en werken met elkaar gecombineerd. Het bestemmingsplan voor deze locatie staat dan ook de volgende functies op de begane grond toe:
kantoor, detailhandel, maatschappelijk, bedrijf-/ambachtelijk, dienstverlening, maar ook wonen!
De mooie plafondhoogte, de grote raampartijen voor en achter bieden volop mogelijkheden om van de begane grond een mooie woonruimte te maken die aan de achterzijde aansluiting vindt bij de 93 m2 grote binnentuin.
Een besloten hofje met heel veel privacy!

Kelder:
Onder beide panden is aan de voorzijde een kelder (circa 12 en 7 m2 groot) gelegen. Eventueel te gebruiken als extra bergruimte.

Eerste verdieping:
De eerste verdieping is groot 114 m2 en is qua indeling een appartement op zich. Een grote living met moderne open keuken, een balkon met trap naar de tuin, 2 ruime slaapkamers en een luxe badkamer.
Door de hogere ligging en de vele raampartijen heeft het geheel een prettige lichtinval.
.
De L-vormige living met woonkeuken is 64 m2 groot. De zithoek aan de voorzijde heeft een verrassend vrij uitzicht over een deel van het terrein van het Groote & Voorster Gasthuis.
Het centrale trappenhuis met overloop is door de glazen wanden en de twee glazen schuifdeuren een fraaie "eyecatcher" en met de deuren open, een onderdeel van de living.
De moderne keuken is aan de achterzijde gelegen, beschikt over een erker met grote raampartijen en een deur naar balkon en dus naar de tuin. De keuken biedt veel bergruimte in de vele kasten en is voorzien van diverse apparatuur zoals: Smeg fornuis met oven en 5 pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en vaatwasser.
.
Het tweede deel van deze verdieping bestaat uit een overloop met dakraam, twee ruime slaapkamers, vaste kast met aansluitpunt voor wasmachine en een moderne badkamer met zwevend toilet, douchehoek, ligbad en dubbele wastafel.
Via een vlizotrap op de overloop is de bergzolder boven dit deel van het huis bereikbaar.
.
Tweede verdieping:
Lichte overloop door raampartij in de zijgevel. Drie ruime slaapkamers, waarvan één met balkon aan de achtergevel.
Moderne badkamer met dubbele wastafel, douchehoek met glazen deur, zwevend toilet en zijraam.
Kast met ruimte voor wasmachine en wasdroger. De klassieke paneeldeuren naar de verschillende vertrekken zijn bewaard gebleven.
.
Derde verdieping:
Via een vlizotrap bereikbare zolderruimte. Groot genoeg om hier eventueel één of twee extra slaapkamers te realiseren. Twee Velux dakramen zijn al aanwezig. De vaste trap nog niet, vandaar dat deze ruimte nu in gebruik is als bergruimte.
.
Bijzonderheden:
- Een huis met vele mogelijkheden: een mooie plek om te wonen en werken.
- Bouwjaar 1920, maar waarschijnlijk veel ouder.
- Grootschalig verbouwd en gemoderniseerd in 2010.
- Grote woonkamer met open keuken 64 m2.
- Moderne keuken en twee luxe badkamers.
- Houtwerk buitenzijde in 2020/2021 professioneel geschilderd.
- Energielabel A - huisnummer 254.
- Energielabel D - huisnummer 256.
- Dak-, muur- en vloerisolatie, bijna geheel v.v. van dubbel glas.
- Verwarming middels 2 x Nefit Topline HR cv-ketels (2010).
- Woonoppervlak: 294 m2*,
*waarvan 174 m2 in gebruik als woonruimte op de verdiepingen.
*waarvan 120 m2 nu in gebruik als bergruimte/garage/logeerkamer/entree/werkplaats (met bestemming wonen).
- Overige inpandige ruimte: 49 m2.
- Balkons: 9 en 5 m2.
- Inhoud: 1278 m3.
- Kaveloppervlak: 237 m2.
.
Interesse in dit zeer ruime herenhuis met grote stadstuin?
Bel met ons kantoor of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.