Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Vonderstraat 129 - DEVENTER

Vonderstraat 129

Deventer

  • Type: eengezinswoning hoekwoning
  • Bouwjaar: 1935
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 197 m2
  • Woon opp. ca.: 116 m2
verkocht

Vonderstraat 129 te Deventer

Riant wonen op één van de mooiste plekjes op de Worp?

In 2006 hebben de huidige eigenaren van deze sfeervolle jaren '30 hoekwoning aan de achterzijde gekozen voor een forse uitbouw over de volledige breedte. Niet alleen de begane grond is vergroot, ook de eerste verdieping is van extra vierkante meters woonoppervlak voorzien. Een riante woonkeuken met aansluitend bijkeuken op de begane grond en extra ruime badkamer en ouderslaapkamer op de eerste verdieping, zijn hiervan het gevolg!

Op het gebied van duurzaamheid gaat deze jaren '30 woning met zijn tijd mee. Zo zijn de spouwmuren voorzien van isolatie, is het dak na geïsoleerd en op het platte dak aan de achterzijde zijn 6 zonnepanelen geïnstalleerd. Originele details uit de jaren ’30 zijn ondanks de grondige verbouwing nog intact gebleven, zoals paneeldeuren, houtkachel, erker met halfronde ramen en glas-in-lood.

Dankzij de ligging in het ruim opgezette deel van de woonwijk biedt de woning een vrij uitzicht aan de voorzijde over een groenstrook en speelveldje.

Indeling

Begane grond:
Entree, hal, trapopgang, sfeervolle woonkamer met eikenhouten vloer, houtkachel en erker voorzien van halfronde ramen met glas-in-lood. Vrij uitzicht over groenstrook en het speelveldje aan de voorzijde. De kelder is toegankelijk vanuit de woonkamer.

Dankzij de uitbouw aan de achterzijde is een riante woonkeuken ontstaan. Middels openslaande deuren is de tuin te bereiken. De keuken is uitgevoerd in een hoekopstelling en beschikt over diverse inbouwapparatuur zoals een koelkast, 5-pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser en combi-oven. Aansluitend de bijkeuken met deur naar de tuin, opstelplaats voor wasmachine en droger en een toilet.

Eerste verdieping:
Overloop, 3 slaapkamers waarvan 2 aan de voorzijde en een ouderslaapkamer aan de achterzijde. Doordat ook de eerste verdieping is uitgebouwd beschikt de woning over een ruime badkamer die voorzien is van een wastafel, inloopdouche, ligbad, 2e toilet en handdoek radiator. Middels een vaste trap is de tweede verdieping te bereiken.

Tweede verdieping:
Met vaste trap te bereiken zolder met dakkapel aan de achterzijde en een kleine dakkapel aan de voorzijde. Vanaf de overloop is de vierde slaapkamer te bereiken. Tevens is er nog opbergruimte achter de knieschotten.

Tuin

Wat in het oog springt bij deze karakteristieke woning is de diepe en zonnige achtertuin met houten veranda die in 2017 is geplaatst. De woningen aan de achterzijde staan enigszins haaks op de achtertuin hetgeen in combinatie met de diepe achtertuin positief bijdraagt aan de privacy in de achtertuin. De tuin is bereikbaar middels een achterom.

Bijzonderheden

- Uitgebouwd op begane grond en 1e verdieping in 2006;
- Schilderwerk achterzijde uitgevoerd in 2020;
- Verwarming en warm water middels Nefit Excellent cv-ketel (2007);
- Spouwmuur isolatie, dak na geïsoleerd, gedeeltelijk dubbel glas;
- Platte dak voorzien van 6 zonnepanelen (2020), opbrengst circa 1800 kWh;
- Houten veranda in achtertuin geplaatst (2017), tuin ligging op het zuiden;
- Vrije ligging aan de voorzijde, uitzicht op groenstrook en speelveld.

Aanvaarding in overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.