Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Worp 1 - DEVENTER

Worp 1

Deventer

  • Type: herenhuis hoekwoning
  • Bouwjaar: 1914
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 403 m2
  • Woon opp. ca.: 185 m2
verkocht

Worp 1 te Deventer

Groot klassiek herenhuis gelegen op een unieke locatie op De Worp, met aan de voorzijde zicht op het fraaie Worpplantsoen met daarachter de rivier de IJssel en het beroemde IJsselfront van Deventer en aan de achterzijde zicht op de hoge bomen en het groen voor en bij de Buitensocieteit. De woning staat op een kavel van maar liefst 403 m2 en beschikt over een diepe op het zuidwesten gelegen achtertuin. Hier is ook de oprit naar de garage en de achterom naar de tuin en de woning.

Indeling van de woning:
Overdekte entree met klassieke voordeur. Brede gang met granitovloer en fraaie trappartij naar de verdieping.
Meterkast, bergkast onder de trap, nis voor de garderobe, deur naar de kelder en een in stijl gemoderniseerd toilet zijn aan de gang gelegen.
Dichte keuken met een granitovloer, in 2002 voorzien van een nieuwe keuken met veel bergruimte, granieten aanrechtbladen en diverse inbouwapparatuur: koelkast, magnetron/oven, elektrische oven, 4-pits gaskookplaat, aparte wokbrander, afzuigkap, vaatwasser en boiler (10 L).
Vanuit de keuken is de naastgelegen bijkeuken bereikbaar. Hier zijn de aansluitingen voor de wasmachine en wasdroger. Klein aanrecht met spoelbak en ook hier veel kastruimte. Deur naar het besloten terras en de lange achtertuin op het zuidwesten.
De ruime lichte woonkamer is 50 m2 groot en bestaat uit voormalige kamer-en-suite met de aangebouwde serre.
Hoge plafonds, een open haard en een mooie erker in de zithoek aan de voorzijde. Dubbele deuren met links en rechts vaste kasten tussen de tv-hoek en de serre.
De serre is voorzien van een grote raampartij met dubbele tuindeuren. Twee lichtkoepels zorgen voor een mooie lichtinval.
Het doorgeefluik naar de keuken is leuk en erg handig.

Kelder:
Handige provisie-/bergruimte bereikbaar vanuit de gang met een vaste trap.
In de kelder is een luik naar de kruipruimte onder de woonkamer.

Eerste verdieping:
Overloop met klassiek trappenhuis naar de volgende etage. Badkamer met ligbad, douche, toilet, wastafel en deur naar het naastgelegen dakterras.
Ruime ouderslaapkamer met grote kastenwand. Rolluiken voor beide ramen zorgen ervoor dat deze kamer ondanks de zuidwest ligging goed koel kan blijven.
Aan de voorzijde van de woning zijn een tweetal kamers gelegen, beiden met een eigen (inpandig) balkon.

Tweede verdieping:
Lichte overloop met dakkoepel, kast met Remeha cv-ketel en MV-box. De cv-ketel is uit 2012, maar is recent (2021) van een nieuwe warmtewisselaar voorzien en derhalve nagenoeg nieuw. Op de overloop hangt de omvormer van de zonnepanelen.
Moderne badkamer met dakkapel, zwevend toilet, wastafel en douche.
Ruime slaapkamer aan de achterzijde. Deze kamer en de naastgelegen badkamer is in 2012 voorzien van een grote dakkapel met kunststof kozijnen en screens.
Grote sfeervolle slaapkamer aan de voorzijde van de woning met zijraam en raam in topgevel met zicht op het plantsoen.
De derde slaapkamer op deze verdieping is ook aan de voorzijde gelegen en is voorzien van een kleine dakkapel met kunststof kozijnen.

De tuin:
Aan de voorzijde is een diepe voortuin met klassiek sierhek. De woning is wat hoger gelegen dan de tuin, dus via een klein trapje komt u uit bij de overdekte entree van de woning.
De achtertuin van de woning is erg diep, heeft een perfecte zonligging, biedt veel privacy en grenst aan de achterzijde aan de Twelloseweg. Hier is de oprit richting de stenen garage. Behalve een vrijstaande garage beschikt de woning ook nog over een ruime stenen berging. In de berging is elektra, water en een tweede kelder.

De wijk:
De woonwijk De Hoven, ook wel bekend als De Worp, ligt aan de overzijde van de rivier de IJssel tegenover het historische stadscentrum van Deventer.
De rivier, de uiterwaarden, de Wilhelminabrug, het pontje, het prachtige Worpplantsoen met IJsselhotel, de Buitensociƫteit, het zicht op de oude stad en het eigen karakter van de wijk maakt "De Worp" tot een zeer geliefde woonomgeving.
De Hoven (basis)school, een supermarkt en een paar winkeltjes zijn in de wijk gelegen. Overige voorzieningen zijn alom te vinden in het nabijgelegen stadscentrum. De oprit naar de A1 bevindt zich op 5 km afstand.

Bijzonderheden op een rij:
Bouwjaar: 1914.
Kaveloppervlak: 403 m2.
Woonoppervlak: 185 m2.
Overig inpandige ruimte: 10 m2.
Balkons en dakterras: 12 m2.
Garage: 16 m2.
Berging: 13 m2.
Inhoud woning: 717 m3.
Energielabel E.
Zonnepanelen.
Dak- en vloerisolatie.
Grotendeels dubbel glas.
Linker buitenmuur is op begane grond en 2e verdieping v.v. muurisolatie.
Bouwkundig rapport is aanwezig.

Interesse in deze klassieke hoekwoning met zicht op het Worpplantsoen?
Bel voor een afspraak met Getreuer Makelaars.
Of schakel direct je eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM kantoren vindt je op Funda.nl.