Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Croddendijk 8 - LETTELE

Croddendijk 8

Lettele

  • Type: woonboerderij vrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1779
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 7041 m2
  • Woon opp. ca.: 225 m2
verkocht

Croddendijk 8 te Lettele

Grote klassieke woonboerderij met eigen oprijlaan gelegen op een unieke locatie in het landelijke gebied tussen Lettele en de stad Deventer. Samen met het onlangs verkochte buurpand Croddendijk 8a ligt de woonboerderij op een uitzonderlijk mooie en sfeervolle plek, verscholen achter het bos en met uitzicht op de naastgelegen landerijen.
Vanaf de openbare weg is de woonboerderij via een bosweg, die overgaat in een eigen oprijlaan bereikbaar. Naast de woonboerderij staat een grote kapschuur met garage en een brede carport voor meerdere auto's. Het perceel is groot 7041 m2.

De schoonheid en de intimiteit van deze plek is in de eerste plaats te danken aan de prachtige oude eiken en beuken die het erf omzomen. Als de avond valt, steken de ree├źn het weiland over op weg naar het vennetje in het bos. In de kapschuur met mogelijkheid voor een aantal paardenstallen woont al jaren een uilenpaar, dat jaarlijks jongen krijgt. Zij storen zich niet aan de boerenzwaluwen, die in dezelfde kapschuur ieder voorjaar weer hun nesten betrekken. Je woont hier kortom middenin de natuur. Binnen een kwartier sta je echter in het centrum van Deventer of rijd je de A1 op.

De oudste opstallen stammen al uit circa 1779. Een historische plek midden in het prachtige coulissenlandschap.
Een plek waar eeuwen in harmonie met zijn omgeving gewoond en gewerkt wordt. Door de jaren heen veranderde natuurlijk het gebruik, van een actieve boerderij met vee en land, naar een heerlijke woonboerderij met ongelofelijk veel woon- en gebruiksmogelijkheden.

De woonboerderij is in 1998 grondig verbouwd, voorzien van vloer-, muur- en dakisolatie, grotendeels dubbel glas en vloerverwarming in o.a. de woonkamer. Bij de verbouwing zijn veel authentieke technieken en materialen gebruikt. Zo hebben de nieuwe eikenhouten gebinten traditionele verbindingen, zijn er terrazzo vloeren en monumentale binnendeuren. In het pand zijn het trappenhuis en veel vloeren van eikenhout (brede vloerdelen). De boerderij kreeg in 2008 een nieuwe rieten kap.

Hart van de woonboerderij is de woonkeuken (26 m2) met AGA-fornuis. Aangrenzend ligt de grote woonkamer (82 m2) van waaruit je, dankzij de ruime vide, in de nok van de boerderij kijkt. In het voorhuis vind je een kleine slaapkamer, de hal, een toilet en een wasruimte. Via het imposante trappenhuis kun je twee kanten op. Aan de ene kant van de vide liggen een grote slaapkamer met inloopkast, een badkamer met douche en ligbad en een kleinere kamer. Via de andere trap kom je in een slaapkamer met inloopkast. Indien gewenst, zijn er op de verdieping meerdere kamers bij te maken door de vide te dichten. Dat levert 25 m2 extra op.

In de grote kapschuur is een stenen garage en drie ruime plekken te gebruiken als carport of als stalling voor andere voertuigen. Hooi en andere spullen kunnen op de ruime vliering opgeslagen worden. Achter de garage/carports is een grote stenen schuur met ruimte voor een aantal paardenboxen.

Graag nodigen wij u uit om samen, in alle rust, dit heerlijke oord te bezoeken en te beleven.

Interesse? Bel voor een afspraak met:
Getreuer Makelaars: 0570-516061
Of schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in.
Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.