Getreuer Makelaars
Brochure downloaden
Hendrik Droststraat 10 - OLST

Hendrik Droststraat 10

Olst

  • Type: eengezinswoning halfvrijstaande woning
  • Bouwjaar: 1909
  • Bouwvorm: bestaande bouw
  • Perceel opp.: 284 m2
  • Woon opp. ca.: 118 m2
verkocht

Hendrik Droststraat 10 te Olst

Karakteristieke halfvrijstaande woning met enorm diepe achtertuin en vrij uitzicht op het plantsoen!

Deze sfeervolle woning is gelegen aan een van de leukste straten van Olst. Vanuit de woning heb je vrij uitzicht op het volledig vernieuwde plantsoen. Ook de IJssel met zijn prachtige uiterwaarden zijn net als de winkels, basisscholen en het NS station op korte afstand van de woning gelegen.

Wat deze woning uit 1909 zo uniek maakt is dat karakteristieke elementen behouden zijn gebleven. De voorgevel herbergt nog een prachtige authentieke indeling met architraven, spekbanden en ambachtelijk voegwerk. Honderd jaar geleden diende deze woning als drogisterij voor de inwoners van Olst. De toegangsdeur is al die jaren behouden gebleven.

Indeling

Begane grond:

Entree, ruime hal, toilet met fonteintje, bergruimte in de vaste kasten, aansluitingen voor de wasapparatuur, opstelplek CV ketel, vaste trap naar de verdieping en toegang tot de woonkamer.

De woonkamer met fraaie grenen houten vloer, houtkachel en schouw is ruim en loopt over in een heerlijke lichte keuken en serre. De sfeervolle woonkamer biedt vrij uitzicht op het groene plantsoen voor de woning. De serre aan de achterzijde heeft dankzij openslaande deuren een directe verbinding met de zonnige achtertuin en dient als ideale relax plek dankzij het vele licht dat hier binnen komt. In de woonkamer is ook een trap aanwezig om de verdieping te bereiken, evenals de kelder.

De moderne keuken (2017) staat in een open verbinding met de woonkamer en is voorzien van een hoekopstelling met diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, koelkast, vriezer, oven, 4-pits inductiekookplaat en afzuigkap. De keuken heeft door de schuine weglopende wand een speelse indeling en veel lichtinval van de achterzijde. Vanuit de keuken is de serre te bereiken die beschikt over openslaande deuren naar de tuin.

Eerste verdieping:

De eerste verdieping is zowel vanuit de woonkamer als ook de hal te bereiken. Vanuit de woonkamer kom je uit op de overloop die toegang biedt tot 2 slaapkamers. De badkamer is te bereiken vanuit beide slaapkamers en voorzien van een douche, toilet, wastafel en ligbad.

Vanuit de hal is nog een grote derde kamer op deze verdieping te bereiken. Momenteel is deze ruimte in gebruik als atelier maar hier zou ook een derde slaapkamer van gemaakt kunnen worden. Deze ruimte is ook te bereiken vanuit de grootste slaapkamer en biedt tevens toegang tot de vliering.

Tuin

De fraaie achtertuin is gelegen op het zonnige zuiden en met een lengte van maar liefst 37 meter enorm diep! De tuin is voorzien van een terras, gazon, fruitbomen en biedt volop privacy. De houten schuur is voorzien van elektra en perfect voor het plaatsen van de fietsen, het tuingereedschap of het houden van kippen. Helemaal achterin de tuin is nog een eigen parkeerplek aanwezig.

Bijzonderheden:

- Zeer diepe en zonnige achtertuin, met achterom, vrijstaande schuur en parkeerplek;
- De woning beschikt over een Energielabel F (geldig tot 24-09-2029);
- Dubbel glas, geen vloer isolatie, gedeeltelijk muur en dak isolatie;
- 12 zonnepanelen geïnstalleerd in 2012, opbrengst circa 2.000 kWh;
- Verwarming en warm water middels Intergas HRE cv-ketel (februari 2020);
- Asbest aanwezig in de kapconstructie van het dak;
- Vrij uitzicht voorzijde op vernieuwde plantsoen.

Aanvaarding in overleg.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen. Adressen van collega NVM kantoren vindt u op Funda.nl.